Recommended Posts

We tow a 2011 Honda CRV and the last few times I have driven the CRV through a car wash, when it is not being towed, it makes a loud noise and stops. The motor doesn't turn off but the CRV becomes frozen. It continues making the loud noise and freezing until something mechanical in the vehicle dries out.

I took the CRV into a Honda dealer and the Service Rep I spoke to had never experienced a similar issue. After doing diagnostics the Rep called me and said he thought the problem was connected to the Invisi brake that was installed but they hadn't been able to isolate the cause.

 I contacted Roadmaster, the company that makes Invisi brake, and the technical support person I spoke with immediately knew what the problem was. When the towing package was installed there were diodes installed inside the rear taillights and he said they were getting wet from the car wash which was causing the Invisi brake to malfunction.

Now I don't know much about diodes so he suggested that I have Honda contact him directly. He instructed the Honda mechanic to seal the diodes in silicone which will prevent them from getting wet and it will not affect their function in conjunction with the Invisi brake. 

I got the CRV back yesterday and at this point I haven't taken the CRV to a car wash because it doesn't need it at this time.  However, based on my conversations with the Invisi brake technical support rep and the Honda mechanic I feel confident that the problem has been resolved.  

If anyone reading this has an interest in verifying that that is the case please reply to this post and I will let you know as soon as I have the CRV washed again. 

I'm a little ahead of the game in posting this but I wanted to let as many people know as quickly as I could in case someone else might experience the same problem.

  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
manholt   

ccummings7.  Welcome.

I had a similar problem with mine, when I had it operational, it's still in Jeep, but now using M&G as it is a better set up for "Off Roading"!  My mechanic, did the same as yours did, it works.  He went one step further, enclosed the whole unit in a Plexiglas Box with rubber seal around the lid in front, so I could still open it and adjust the brake setting.  Total waterproof, you might want to do the same, since your floor is a lot lower than mine...by the way, we did the same with the on board computer, that's still functional. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now