Jump to content
Sign in to follow this  
WillTory

Allison 3000

Recommended Posts

Allison 3000 transmission in 2004 Itasca Meridian motor home with 114,572 miles shifting rough, shuddering during acceleration at 1400 RPM. Technician at transmission shop states there are no codes, and that verifies the electronics. States tranny must be torn down and overhauled. Transmission filters were changed annually, fluid (ATFIII) was changed at 20,000 miles or two years which ever came first (usually the calendar time). 

So, what causes a transmission to fail at this relatively low mileage? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

RedT,

Was this diagnosed by an authorized Allison dealership?  If not, a second opinion by one is in order!

And, with  a 2004, really surprised you are not using Transynd.  It is a LOT better fluid.

Assume U-joints have been ruled out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am the original owner, the transmission had ATFIII when delivered. It is at an Allison transmission shop. A sample won't tell much because to fluid (19 qt) and filters were changed  two days ago. I will visit the shop to observe the teardown.

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...