Jump to content
stargazr

Engine Temperature Gauge Works Intermittently

Recommended Posts

I have a Cummins ISL 400 CM850 engine, 2005 model. The temperature gauge does not work on engine start-up, then, as the engine heats, it will come on, and indicator needle bounces around, periodically. Sometimes the gauge will stop working after it has been working for a while too. Is there a relay in this system I need to look at? I have just purchased this coach, and have already replace relays for the air horns and a relay for the air dump. Engine temp sensor? Wiring problem? Bad Gauge? What would you experts look at 1st?

Can I use a meter on the back of the gauge to see if I am getting a feed from the sensor, or should I go ahead order a sensor? Any advice would be appreciated.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

The coach/chassis maker generally select and install the gauge package, not the engine maker. So, contact Monaco for advice on troubleshooing-- they can walk you through identifying if this is a sender, gauge, wiring or interface issue.

Brett

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...