Jump to content
J2A2B2

2016 Freightliner M2 park brake not set alarm

Recommended Posts

I have a 2016 Jayco Seneca Freightliner M2 chassis. the message center reads "Park brake not set" and alarm sounds after I put it in drive and release the yellow park brake. we just returned from a 400 mile trip last month without any problem.

Both slides are in and jacks are up.

Anyone have any ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried it in this order:

1.step on the service brake

2. release the parking brake

3. then shift into D? 

Does it stay on after you begin to move?

My alarm sounds if I do it out of the above order, It does silence after a few seconds but it sure gets your attention.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We basically had the same issue. It turned out to be a defective pressure sensor. The sensor is located in the air line at the park brake valve. it was very easy to replace. Mine was a three wire sensor and I understand there is a two wire sensor that was also used. Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...