Jump to content

talgutbir

Members
  • Content Count

    68
  • Joined

  • Last visited

About talgutbir

  • Birthday May 8

Profile Information

  • Gender
    Male
  • I travel
    Full-time in my motorhome

Recent Profile Visitors

1488 profile views
  1. I did call REV, they have no clue since they can't find my coach's wiring diagram.... :-( Its a 2010 Dynasty Majestic (was built in 2008). I also noticed that the light inside the dash switches ( so you can read at night what they do) comes up when I turn the living room light on, not sure if this is how it should be or they wired this one wrong too....(it also comes up when I turn the head lights on) I will take a picture to show where the wires connect...
  2. The wheel buttons have their lights on all the time..... Just traced the 4 wires from the wheel and they end up at the CCM (multiplex cpu) at the front run box. I guess Monaco connected the wheel directly to the multiplex system instead of the VIP controller. I have 4 wires going into the CCM: Data+, Data-, Smartwheel ground, Smartwheel +. Any Idea if I can wire it to the Ign switch so it has no power until I turn the key to ON? Or do I need someone with a laptop and software to program it?
  3. Can anyone tell me what the contactor in the picture does? The model is Trombetta 734-1221-020 Thanks.
  4. Tbutler- I found that the fuse is a re-settable one it is 30A that is rated to 450 current. It is not burnt but the contacts inside it are worn. When I clean it I can now start the coach. I think that all I need is a new one. Unfortunately, I can't find anyone around me that sells it. Kaypsmith- The solenoid is on the starter, the model is Delco 39MT
  5. So our coach (2010 Monaco Dynasty) in the last 2 months had intermediate start issue (the starter won't turn). I had to try a few times until the starter kicked in. A few days ago after fueling the coach did not start and I had to jump the starter. I figured maybe bad solenoid so I just installed a new one and still not starter!! Here is what I have done so far: 1. Check that I have 12v at the switch on the steering column. Also no 12v on the solenoid when my wife tried to start. 2. Check to see if it will start from the back panel start switch (it didn't) 3. Called Monaco but got the usual " we will look for the wiring diagram and get back to you" never did! 4. I found that when my wife turn the switch to start, I hear a click at the rear panel but no power, noticed that the fuse (see attached picture) is burnt. I tried a different one and it burns as soon as you try to start the coach. Any help to get us back on the road?? Heading to Montreal, QC....
  6. Oh, That is not a button. Its the LED that lights up when the slide is moving
  7. Rich, Where is the picture? Tal
  8. Jim, I will check if it goes out when ignition in on but what happens when you leave the coach parked with slides in, say for storage? There is no master switch that you need to turn on before operating the slides. I guess I can always put one on this relay to cut the power to it.
  9. Rich, I finished the wine and unfortunately even though the slide is working fine, that relay when the slides are closed is staying engaged. Not sure why. The owner of the other Monaco like mine is mailing the wiring for these slides (still no call from Monaco) so when I get it I will try to solve the issue. He said that in his coach they disconnected the magnets since he had the same issues.
  10. Rich, I still didn't hear from Monaco but contacted George who is selling the same RV online. He was nice enough to agree to talk on the phone today and told me that he had problems with the slide and the dealer took the safety switches out. The good news, he has the wiring diagram for the slide circuit and other useful info. He is mailing all that to me for future use. Cheers, Tal
  11. Guys... JUST SOLVED IT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Here is a picture of where the second relay is located. If I didn't hear the click I would never guess it is there. Would need the wiring diagram to fix it. One wire came lose...4 days of taking apart the RV.. I can't say enough thank you to all of you who took so much time to try and help.
  12. Carl, I think ours was finished in 08 so might be some hope of getting it. Still waiting for Monaco to call back.. 3 days, not great service.. I am going to open up the cabinet later today to see where this hidden relay is. Looking for 12v to the motor, it seems good up until the area where this relay is so I am hopeful.. will update later tonight
  13. I think I might be onto something...I now can hear a "click" coming from one of the cabinet in the bathroom when I try to operate the inner slide. I will try to get to it tomorrow...might be the bad relay all of you talked about...
  14. Rich, It's my inner slide in your link but no talk about electrical requirement. The relay Doesn't stay hot if I disconnect the small red wire. Here is where I am right now: 1. when connecting volt meter to the outlet of the Intellitec box where the motor wires are connected I get 12v in both cases IN and OUT when the buttons are pushed so this is okay and I start tracing the wires from this point and going along to the motor. The Intellitec box is in the front top cabinets above the front seats (some people have a TV at that location) and they are going along the ceiling above the windshield. I can't see where they go from there and that is my big problem right now.
×
×
  • Create New...