Jump to content
Sign in to follow this  
NanMWright

Winnie Vista lukewarm water

Recommended Posts

Hi Folks,

I drive a 2010 Winnebago Vista 30W...Class A.  My water heater...fueled with propane...no longer produces hot water.  It gets lukewarm at best. I recently cleaned the connectors so that the pilot would come on...but only lukewarm water is produced.

Could someone tell me how to troubleshoot the problem? 

Thanks...Nan Wright

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would start by flushing the tank, sediment at the bottom of the tank is a common cause for your symptom, also make sure that the flue (heat exhaust) has not been clogged by a varmints nest. After that you will need to check the burner unit to make sure the flame is or can be adjusted correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nan,

Check to make sure that your water heater bypass valve (for winterizing) is fully closed.  if not, water can bypass the water heater.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks - as always - to both of you.  I drained the hot water tank and although I didn't see a lot of sediment, it seemed to make the difference. Now I have hot water.  I'll get the flue cleaned next time I get to a town.

All my best, Nan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...